..:: LKMT.cz Bórd ::..

Diskuzní plac nejen ostravských spotterů
Právě je 20 čer 2026, 13:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 221 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dny NATO budou trvat 2 dny!!!
PříspěvekNapsal: 18 zář 2009, 00:09 
V.I.P.

Otisaq píše:
Trpajzlik: Urcite muzes :-)

Jinak ten prvni prulet mam, ale az po te, co pridal plnou, navic se to hodne trepe a neodhadl sem zoom. Ale postupne to asi nahraju. Jeste mam prulet F15tek (taky roztrepany, sotva poznat ze neco leti), pristani jedne z nich a par videi toho EF2000. Dnes sem hlavne tocil, pze fotit s panasonicem fz8 se v tom pocasi vuuuubec neda.

A jedno video Typhoona.

http://www.youtube.com/watch?v=-zHVdmKHkNI

Good video!!! Btw. už to mám u sebe na webu - máš u mě free reklamu ;)
Co se týče foťáku, tak na tom nejsem o moc líp... :?

https://www.flickr.com/photos/136599155@N06/

PříspěvekNapsal: 18 zář 2009, 08:07 
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Spotting: All
Adam píše:
Robert (peetrs) píše:
v kolik tam byl nacvik toho typhona ? Jsem tam kurva stal od 14:00, kdyz pak prileteli ty dve stihacky tak jsem si jel do obchodu pro jidlo takze jsem samozdrejme ten prulet C5 videl jen z auta... Pak jsem radeji kol 16 jel domu znechucen tim sedym mlikem venku.

Kolem půl páté. Asi ve čtvrt přistály F-15E, pak Anton a sotva si to odrolovaly směrem na oka, šel do vzduchu Tajfun.

Na odkaze v podpisu už je něco z dneška k vidění...

Hmmm. jak ses dostal na plochu?

PříspěvekNapsal: 18 zář 2009, 10:38 
V.I.P.

ATR píše:
Hmmm. jak ses dostal na plochu?

Myslíš tu fotku C-5A z čela? Nijak, všechno je focené ze štaflí zpoza plotu. ;)

PříspěvekNapsal: 18 zář 2009, 17:59 
Admin

Spotting: localhost
Stroj: jatra
Kua ale dobre orgazmy na tech cvicenich... :!: :!: :!:

PříspěvekNapsal: 18 zář 2009, 21:33 
V.I.P.

Díky všem za skvěle strávený den! Doufám, že jsme tam nebudili veřejné pohoršení, bo se od naší grupy lidi odtahovali do větší vzdálenosti. S Kamylem a EASYm jsme tam vydrželi až do odletu OK-CEC, takže přikládím poslední snímek z dnešního dne:
Obrázek
Zítra se na akci možná ukážu s biciklem, ale pravěpodobně budu regenerovat organismus po dnešní, více než 13 hodinové "šichtě".

PříspěvekNapsal: 18 zář 2009, 22:48 
Amatér
Amatér

V kolik priletela holandska f-16 ? A delala nacvik ? Sem to zabalil asi v 17.40 a po chvili sem jeste neco slysel...nejaky hukot :-)

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 14:19 
V.I.P.

Sobotní organizace dopravy naprosto selhala!
To co jsem dnes zažil v okolí mošnovského letiště se nedá nazvat jinak než dopravní chaos. Myslím si, že za vše může absence dvou přenosných značek "zákaz zastavení" a relativně vysoká cena za parkování.
Za závorou pod CEAMem začali nějací šetřílci odstavovat v obou směrech svá auta a z původně široké příjezdové komunikace tak vznikla úzká jednosměrka. Poctivci, kteří zaplatili kilo za parking pak nemohli vyjet ven.
Naštěstí jsem zaparkoval na našem firemním parkovišti a dále jsem pokračoval na kole. Ještě, že jsem měl s sebou zaměstnanecký průkaz, protože mě policajti nechtěli na odbočce u grilovaných kuřat pustit dále.

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 15:55 
Admin

Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
Není moc k pátku co dodat:
SUPER SUPER SUPER a taktéž díky všem uchylům za spolešnost.
Na rozdíl od gemina
gemino píše:
Doufám, že jsme tam nebudili veřejné pohoršení, bo se od naší grupy lidi odtahovali do větší vzdálenosti. S Kamylem a EASYm jsme tam vydrželi až do odletu OK-CEC, takže přikládím poslední snímek z dnešního dne
dufám, že jsme veřejné pohoršení budili v míře hojné! :mrgreen: :D
K té druhé větě asi tolik: Kamyl s Geminem spotili do poslední kapky krve (nevím sice co, bo edlítával jen jeden autobus, ale to nyní není předmětem mé poznámky). Zatímco oba "postižení" spotili to NIC, já jsem spotil "JE" s úžasem, co dokáže vymyslet a vykonat náruživý spotter. Stativy a foťáky byli umísťovány na různých místech a pozicích, jako je plot, ostnatý drát, nebo střecha automobilu na níž se snažil Kamyl se stativem v ruce a přidělaným foťákem vyšplhat po žebříku, tzv. bez držení. Když se po cca 15min stání na LINE UP RW 04, rozhodl počítačový technik vzlétnout z jiné RW (asi vir, nebo zanedbaná akutalizace) pánové jak na povel vyskočili a obsolvovali celé martirium příprav znova. PÁNOVÉ KLOBOUK DOLÚ!!!!!!! :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Teď fakt nevím, co bylo včera pro mne nejhlubším zážitke, jestli spotění Kaymla s Geminem, PES-SPOTTER, nebo samotné éra. ;) :D
V každém případě pecka, a kdo jste dnes i zítra - užijte si volové!!!!!!!!!

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 19:30 
V.I.P.

Spotting: Mošnovská Věžka, nu ni?
Stroj: A319-111 G-EZAF
Tak ke dnešku je třeba říci, že to bylo maso. Napsal bych k tomu asi 2 věci:

1) Cestou zpátky (!) jsem si ze srandy měřil průměrnou rychlost. Kilometr za Mošnovem jsem držel stabilních 18km/h. Potom se oblačnost (rozumněj provoz) trochu protrhala a vytáhli jsme to až na fantastických 35 ;), leč semafor v Nové Bělé (?) nezklamal a do Ostravy jsem vjížděl s průměrem 30.

2) Oproti cestě tam to byla idilka. Pro představu, fronta dosahovala až k LIDLu u semaforů na výpadovce na Příbor. Celou pasáž jsem objel (díky Easy že jezdím na floor a tak to tama znám ;) ), napojoval se až na té křižovatce kde je 50 "těsně" před Mošnovem (až dneska jsem zjistil jak daleko to opravdu je :) ) a zbytek toho úseku až do zaparkování (díky .... policajtovi, kterému sem se nelíbil a místo aby mě pustil k CEAMu tak mě poslal doleva někam do hajzlu) sem jel dalších 40 minut. Celkem z Bazalů přes hodinu a půl. Takže tak. (PS: to jsem eště někde četl, že jsou chudáci, kteří si mysleli že to je tam kde to bylo loni, tak odstavili auta už někde na začátku Petřvaldíku a tak a pak šlapali jak mamlasi 5 km pěšky jenom k letišti :) )

======
Samotná akce byla samozřejmě fajná, co mě letos pobavilo:
- Nepřehlédl jsem něco? Proč všichni stroji AVACS říkaji "avast"? Slyšel sem to aspoň 3x :D
- Syn, táta a děda před přepravním vojenským strojem (už nevím co to bylo, C130?). Synek: "A to je taky zaútočí?" Děda: "No jistě, dyť je to vojenský!" Táta (současně): "Ne, nemá žádný kulomet!"

Takže tak a zítra znovu! ;)

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 19:32 
Amatér
Amatér

No dopravu radeji nepopisovat (zajimave, ze minule rocniky byly bez problemu), ty kilometry v nohou jsou dnes citit.

Rychle jsme se znamyma prosli stojanku, ale jako...proc to nemuzou vyresit treba jako v zeltwegu nebo jak na open day v Caslavi ? Aby se clovek mohl podivat na cele letadlo i na zadek. Pohled do trysek F-15tky vzbuduje dost velky "wow" efekt :shock: .

Pak jak vsude pomalu kolotoce, hudba, pivo jsme to zabalili a sli radeji do pole...naletavaji mi24 masakr, pak jsme sli dal k cervenobile budce s antenama (misto 22 v mape od Trpajzlika)...a tam to klasicky nezklamalo :-)

PS: holandskou F-16 sem videl potreti a nejslabsi ze vsech...kde byl smoke ? Kde byly flars ? :cry: Bez toho mi to prislo polovicate :cry:

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 19:35 
V.I.P.

EASY píše:
V každém případě pecka, a kdo jste dnes i zítra - užijte si volové!!!!!!!!!

Tak dneska to byl naprostý nářez - počasí naprosto fantastické (až na to zapařené ráno), statika bezva (několik z nás bylo i nahoře v C-5), no a pár jedinců si dneska dalo 2 maratony navíc ohledně jednoho vyhlídkového letu (v rámci zachování diskrétnosti, nebudu blíže specifikovat - sry, chlapi ;) ). Sice dynamika (co do počtu + pro fotografy protisvětlo) nic moc, ale stálo to za to...

Obrázek

https://www.flickr.com/photos/136599155@N06/

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 22:09 
V.I.P.

Spotting: babské sprchy
Stroj: komatsu
Akce dobrá, jen gdybych si zase jak kokot nespálil tlamu :oops:
To Kamyl: tohle byly ty vaše VIP vstupy? :lol: Nic moc teda :lol: Ale aspoň de vidět, že sme s Leem ty lavky dobře postavili. Vydrží všeko :lol:
Obrázek
Jinak už se těším na odlety, doufám, že se tam něgdo z vás ukáže :)

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 22:27 
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Spotting: All
Trpajzlik píše:

Tak dneska to byl naprostý nářez - počasí naprosto fantastické (až na to zapařené ráno), statika bezva (několik z nás bylo i nahoře v C-5), no a pár jedinců si dneska dalo 2 maratony navíc ohledně jednoho vyhlídkového letu (v rámci zachování diskrétnosti, nebudu blíže specifikovat - sry, chlapi ;) ). Sice dynamika (co do počtu + pro fotografy protisvětlo) nic moc, ale stálo to za to...

Ste ukecali posadku ala ostrahu C-5 ci co ? :-D chci jen vedet jelikoz jsem rekl kamosovi ze zitr udelam co se da abychom mohli do kokpitu eda neco v tom stylu

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 22:53 
Admin

Spotting: LKZA :-)
Stroj: B748
Yany ty hovne, todle byly nase VIP vstupy... :lol:

Přílohy:
IMG_3536_rw_f.jpg
IMG_3536_rw_f.jpg [ 568.29 KiB | Zobrazeno 20436 krát ]

PříspěvekNapsal: 19 zář 2009, 23:02 
Admin

Jinak akce dobra, problemy s dopravou jsem nestesti nemel, protoze jsem tam dojel brzy zrana a odjizdel az k veceru, navic jsem to cilene bral jinudy, nez po hlavnich cestach na Mosnov a parkovani jsme meli na OKAch, takze to nemuzu posoudit...

Nicmene stejne byl nejlepsi ten patek a timto tez dikes vsem uchylum za spolecnost a dobrou zabavu a tak, no proste byla prdel jako dycky (ostatne jsem si po dlouhe dobe i pobrecel :D :D :D ).

Jo a pozdravuju pres net toho maleho vasniveho chlupateho spottera s cernym ocasem a repou v hube... :D

Přílohy:
IMG_3264_rw.jpg
IMG_3264_rw.jpg [ 193.87 KiB | Zobrazeno 20434 krát ]

PříspěvekNapsal: 20 zář 2009, 11:17 
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Spotting: všude kde je dobrý výhled
Neotvyraji se mi odkazy na Webu,Dny NATO :( Vám to de?..V kolik odlíta C-5 :?:Byl bych vděčný,kdy mi někdo odepsal v kolik odlítá :?:

PříspěvekNapsal: 20 zář 2009, 11:30 
V.I.P.

chose píše:
Neotvyraji se mi odkazy na Webu,Dny NATO :( Vám to de?..V kolik odlíta C-5 :?:Byl bych vděčný,kdy mi někdo odepsal v kolik odlítá :?:

Pondělí - 13:00.

PříspěvekNapsal: 20 zář 2009, 11:35 
V.I.P.

Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Bando v ten pátek bylo super jak cip. Každopádně v sobotu jsem vyjel v 10 z Havířova a zácpa byla už v Hrabůvce u Intersparu. Naštěstí jsem to pak střihnul mimo kdesi přes Košatku a nakonec pak zaparkoval v Petřvaldíku. Pak jsme šli pěšo až na vstup.

Největší pecka byla že jsem se poprve v životě proletěl s heli. Každopádně pecka jak cip doporučuji VŠEM !!!!! Než jsem do toho vlez tak jsem myslel že se poseru ale hned po vzletu to opadlo a pak jsem si to jen užíval. Sice chvíl ale o to intenzivněji.

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 zář 2009, 11:42 
Trochu se vyzná
Trochu se vyzná

Spotting: všude kde je dobrý výhled
Neotvyraji se mi odkazy na Webu,Dny NATO Vám to de?..V kolik odlíta C-5 Byl bych vděčný,kdy mi někdo odepsal v kolik odlítá

PříspěvekNapsal: 20 zář 2009, 12:18 
Admin

chose kdybys kouknul o 10 cm nahoru, zjistil bys, ze v pondeli v 13:00, psal ti to Adam...

Nicmene ty casy jsou hodne orientacni, takze klidne to muze byt v 10, nebo klidne i v 15 hodin...

Navic je to i na webu LKMT http://www.lkmt.cz/clanek-plety-a-odlet ... o-205.html

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 221 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]