Раніше я вважала, що приготувати справжній бульйон то справжнє мистецтво. Те, що виходило у мене зазвичай перетворювалися на каламутну рідину з невиразним смаком, а м'ясо було сухим і твердим. Саме через це я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про ту саму наваристу, прозору та запашну юшку, яку подавали в ресторанах.
Прорив стався, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт
https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Там було стільки всього цікавого! Гортаючи публікації, я натрапила на той самий — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». І хоч я відмовилася від експериментів із галушками, технологія приготування став для мене кулінарною істиною.
Процес приготування виглядав так:
1. Як було зазначено з [я обрбрала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Воду використовувала виключно холодну, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на великому вогні. На цьому етапі критично важливо — прибрати утворений накип, що піднявся. Раніше я цього не робила, і бульйон виходив каламутним.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Поклала головку цибулі, корінь моркви, запашний лавровий лист, перець горошком і сіль. Томила страву протягом трьох годин, під кришкою.
4. Процідила готовий бульйон. Він виявився ідеально прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і запахом, що дражнив ніс, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
З того часу я готую цей бульйон часто і залюбки. Це ідеальна основа для різноманітних перших страв, або ж частуванням самі по собі, яку я подаю із зеленню та домашніми грінками. Щоразу, коли зачерпую ложку свого кулінарного шедевру, я згадую портал, що став для мене провідником у світ ідеального бульйону.