Az po bod 4 to delam stejne, jako prvni samozrejme davam ale vyvazeni bile, pokud je to nejake uhnute... Jeste v Camera RAW trochu zredukuju pripadny sum a odstranim chromatickou aberaci a vinetaci objektivu, ktere tu vyslednou fotku muzou docela kazit. v PS to zmensim na nejakych 1500 x 1000 plus minus, podle vyrezu a kvality. Spis bych rekl, ze to zmensim v rozmezi 1024 x .... az 1600 x ...., podle kvaliy fotky a podle toho jak mi to udela zuby na sikmych hranach... Nedavam bikubicka ostrejsi, ale to co tam je defaultne, ted nevim presne jak to tam je, jsem na notasu na chate a tu PS nemam, takze varim z hlavy.
Konecnou korekci histogramu delam az na JPEGu v PS, nahrubo v RAWu, nacisto v JPEGu v "Urovnich". Pripadne pak jeste vyvazeni barev kapatkem, kdyz je treba trava moc kriklave zelena, tak selektivne trochu uberu sytost zelene, nebo u zapadovek zas treba upravim tu oranzovou, at to neni moc brutalne syte oranzove, ale tak aby to nejak odpovidalo realnemu stavu. Pripadne jeste nejaka korekce krivek histogramu, treba kdyz je opar, tak u fotek z era to dost pomuze na "ostraneni" toho namodraleho oparu. No nekdy ani to nejde uplne dat pryc, ale celkem to vyrazne pomaha.
Pak doostreni delam pres vrstvy - oznacim magickou hulkou oblohu, pak Insert select, abych doostrovanim nezvyraznoval sum na obloze, doostrim s nastavenim 150 - 170 ; 0,2 ; 0 (to stalo HODNE laborovani a hodne studovani na foru Airliners.net, nez jsem si "nasel" nejake rozumne nastaveni doostreni, aby to ostrilo, ale zas nedelalo moc zubate hrany, to me desne sere ty zuby) a treba 2x nebo 3x, az to je primerene ostre a pak dam masku vrstvy a gumou odstranim pripadne zubate hrany - hlavne nabezne hrany kridel, pripadne jine do oci bijici "schody", co se mi zmensenim udelaji. Pak Ctrl + Shift + E ti ty konecne vrstvy slouci do jednoho vysledneho JPEGu, ktery ukladam tak v kvalite 9 - 11, podle toho kolik mi to tam pise vyslednou velikost, aby to melo nejak rozumne hodnoty vzhledem k velikosti fotky (ne jak maji nekteri fotku 1024 x ..., ktera ma velikost 1,5 mega, ze Lozjo?

). Primerena velikost u fotky 1024 mi prijde do 300 kB, u 1600 do tech 700 kB... Plus minus... Pokud je to proti modre obloze, tak mene, pokud proti nejakym stromum a milion dalsich objektu kolem, tak to samozrejme je vic...
Obecne kdyz je fotka v originale slusne ostra a orez minimalni, zmensuju co nejmene, takze treba na 1600 x ..., protoze cim to zmenseni je vetsi, tim vic to je pak zubate. Ale pokud zas orezavam hodne a foka nic extra, tak to zmensim treba az na 1024 x ...
Jo jinak srovnani horizontu a orez delam tez jeste v Camera RAW, to delam jako prvni.
Jinak co se tyce toho odstranovani zubatych hran pomoci vrstev a masek, to samozrejme delam jen u letadel, pokud to jsou bezne nejake cvaky z tripu nebo z nejake oslavy nebo co, tak to seru...
EDIT: Samozrejme jsem vynechal vec, co povazuju za uplne zasadni - jako prvni uprava JPEGu kdyz ho otevru v PS, je obcas nutna oprava klonovacim razitkem - pripadny bordel na chipu, nebo nejake smeti co na obloze nema co delat... (ptaci, padajici satelity apod...

)