EASY píše:
Nasrat...nebude fungovat.
Nasrat.... když se chce, tak to jde a fungovat to bude. Mám biznis plán
EASY píše:
Jádro pudla je v ceně
Jasně, souhlas. Ty kur.y z TVS to schválně zařízli i tou cenou. Pak jenom řekli, že těma linkama do Ostravy nikdo nelítal. Ano, nelítal za ty prachy.
Resp. lítali jen ti manažeři těch korporátů co jsou v MSK. To mu je jedno, kolik ta letenka stojí, firma to zaplatí.
EASY píše:
Proč bychom se měli skládat na manažery a jiné z našich daní?
Bo ty firmy, kde ti manažeři lítají, platí daně a částečně se to MSK vrátí. Teda by to tak mělo být že platí daně. Ja jako OSVČ platím.
A těch firem tady není málo. Mimo ty velké o kterých se mluví jako SIEMENS, ABB, Tieto, VAROC, MITAL, Třinecké železárny, Kovona, ŽDB.
Nemalý význam má Hyundai a KIA (žilinský kraj), na které je nabaleno spousta korejských subek typu SUNGWOO HITECH, DONGHEE, PHA a další jako ITT, Brembo (Italové), A123 System ((výroba lithium-iontových baterií) neplést s "baterkárnou v Horní Suché)).
Další potenciál: DAKON (Bosch Termotechnika), OSRAM, ROCKWOOL Bohumín,Porsche výzkumné a vývojové centrum, VOP, TATRA a další a další.
Vysoké školy a univerzity.. Ostrava má do budoucna dobrý potenciál na propojení vysokých škol - technických oborů se zdejším průmyslem.
Jsou a budou taky studovat i studenti ze zahraničí, ano ti řeší hlavně cenu, takže pro ty jsou centové letenky směrodatné, ale manažer to už tak neřeší.
A na závěr:
Baťova letecká společnostJan Antonín Baťa prohlásil při záměru zřízení podnikatelské univerzity v roce 1937: „...každý student této školy [...] musí [kromě jiného] umět pilotovat letadlo a řídit vůz, právě tak jako motocykl a pár koní“.
Z uvedeného je zřejmé, že J. A. Baťa považoval angažovanost v letectví i za jistou formu velkopodnikatelské kultury a prestiže.https://cs.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%A5ova_leteck%C3%A1_spole%C4%8DnostHenry Ford:
„Kdybych poslouchal své zákazníky, býval bych jim dal jen rychlejšího koně.“ Proto jsem raději vyrobil auto....
„Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.“Takže za mě chuj s polákama to jsou jenom šmelináři a jsou daleko. Navíc jak zmínil J.Unucka kdesi v rozhovoru, tak většina těch lidí letí do Ostravy a Ostrava je v České republice. Proč bych měl teda letět někde do polska. Do polska se jezdí na levný benzín a žrádlo.
P.S. A kdyby bylo na mě, tak
TVS do Ostravy nelítá. Si neváží zákazníků tak nazdar. To ty chartery pořeším jinak.
Takže asi tak... za mě. Bo kurwa Ostrava je region razovity. Vždycky byl a bude. Praha je daleko a na poláky je..at.