vasek7 píše:
Tak jasně že jim jde o peníze. Microsoft je firma a cílem každý firmy je dosažení zisku. Myslim si, že Marketplace je dobrá cesta, protože jak poroste obsah okolo Flightu, poroste a příjem výrobce a simulátor se bude dál vyvíjet. Nebude to jako s FSX, kterej padá dodnes, protože neni z čeho udělat další service pack.
Já tedy myslím, že nebýt právě vývojářů třetích stran a volně šířenému SDK u všech dosavadních MSFS, tak Microsoft na tom simulátoru vydělal jedno velké kulové. Celou tu sérii a prodejnost základního FS drží při životě právě to, že jsou do toho špičkové addony a ty bez toho základu nejdou. Microsoft dodnes prodává tři verze FS 2002, 2004 a FSX a stále to lidi kupují, proč asi ? Kvůli defaultu rozhodně ne, FS 2002 je sto let za opicema, FS 2004 je už taky docela mimo a FSX je nedoladěný. Jenže... kouknete na video z ORBX a padne vám brada, kouknete na PMDG a to stejné, najdete si svoje malé místní letiště co někdo zdarma udělal ( nebo si ho vymodelujete ) a chcete si tam zalítat, ve všech třech případech rozbijete prasátko a jdete jako první koupit default FS, kterou by jste si jinak v defaultu ( nebýt těch lákavých addonů ) vůbec nekoupili ! Microsoft má teď asi představu, že vydělá sám na všem, případně vývojářům SDK prodá a ještě je omezí na uzavřený systém prodeje z něhož opět něco vytřískají, což je dle mého názoru hodně naivní blbost. A k tomu, že by Microsoft neměl peníze na to, aby se mohl udělat konečně funkční SP na FSX, tak to jsem padl smíchy pod stůl

Microsoft není tak malá a chudá firma, a i na tom prodeji pouhého defaultu FSky rozhodně neutrpěl nějakou mega ztrátu, jen jim to asi nesypalo až tolik co by chtěli a naopak jim asi lezlo na nervy, že šikovní a talentovaní dokáží na jejich " nedomrdlém " základě vytvořit naprosto špičkové doplňky, scenerie a vydělávat na tom slušné peníze. Pokud všechno tohle dohromady dokáže MS sám a budu si moct na jejich Marketplace koupit špičkově vymodelovaný letiště a krajinu ČR, tak mlčím a těším se!!! No ale už teď vím, že to tak nebude. Jako uzavřený a na kus krajiny zaměřený sim si raději koupím Aerofly FS, z čehož mi padla docela brada, na vyblbnutí ideální hračka

No a komplexní sim zaměřený na celý svět, buď starší FSky, nebo X-Plane. Třeba se ale stane zázrak a MS dokáže dělat lepší letadla jako PMDG, krajina a letiště budou lepší jak od ORBX atd. Třeba... ( směju se sám sobě co jsem právě napsal za blbost )