Tak já se s tím zkusím nějak poprat.
1. Jak už Bumper napsal, FS je soft, u kterého ti nikdo nezaručí, že ani na té nejdražší sestavě pojede podle tvých představ.
2. Pokud chceš dělo, co jak největší, jak už bylo napsáno, můžeš koupit to nejdražší co je, ale toto řešení má jedno
OBROVSKÉ ALE A tím je fakt, že ty nejvýkonnější a zároveň nejdražší procesory jsou zpravidla jen o málo, resp. o procenta výkonnější, než ty hodně výkonné. Na druhé straně jejich cena je vyšší už nikoliv o jednotky procent, jak u výkonu, nýbrž o stovky procent. Pak je na každého úvaze, jetli si zakoupí např. INTEL i975 za 24 000kč, nebo INTEL i760 za 4600kč. Hodně taky záleží, k čemu se PC používá. Obávám se, že v případě FS by to byli vyhozené prachy.
3. Pokud bych já, sám si pro sebe stavěl dnes výkonné PC zaměřené hlavně na FS a nehleděl bych na prachy, moje myšlení by se ubíralo směrem Bumperovi sestavy.
Tzn - procesor bych volil mezi
INTEL i5-760, i7-870, popř.
i7-930. to jsou ceny od 4.5 do cca 7 000kč. Další CPU už je pak 2X tak drahý a do toho už ani omylem.
V případě, že bych stavěl PC na cenu, laboroval bych mezi AMDX4 965 (3700kč) a INTEL i5-660 (4800kč)
Od toho by se taktéž pak odvíjela základní deska. Já za sebe bych asi volil nějaký Gigabyte, popř. MSI někde okolo 3000kč.
Co se týče grafiky. Bumperova volba GTX 460, je
určitě dobrá volba!!!!!! Pokud bych nevěděl, co s prachama, šel bych do ATI 5850. (ceno okolo 7000kč). Jinak bych asi volil některou z těch 460tek.
4. Já jsem známý tím, že propaguju, že je dobrý si dát FSku na zvláštní disk. Tím nemyslím oddíl, ale disk.
V případě, že by mi fakt nezáleželo až tak na penězích, nebo bych měl nějaký dobrý "KAUF", koupil bych si zvlášť pro FSku "VELOCIRAPTOR"
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 007H1TZ20PJednoznačně rychlost čtení a vůbec vlastnosti tohoto diku, jsou pro FSku OK. Problém je cena. U nás cca 3500kč, oproti běžnému diku stené velikosti za litr. Nicméně, jak už jsem psal, pokud bych měl dobrý kauf, nebo sral na prachy, klidně bych dal tomuto disku předost, před třeba nabouchanou grafikou.
Takže toť můj názor na věc.
Jinka lze taktéž použít různých odborných webů, které se mimo kjiné zabývyjí i doporučováním sestav
viz.:
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/s ... ach-5.htmlJe třeba jen mít na paměti, že FS je zvláštní druh softu
který je orientovaný primárně na výpočetní výkon procesoru a to hlavně na"1" jádro. Méně už na grafický výkon, za to ale na rychlost práce s diskem a rychlost načítání dat.