Tak za 1.
BUMPER dík za ty slova!!!! Vystihl si podstatu. A jsem rád, že tím pádem když to chápeš ty, to snad pochopí i jíní. Fakt SUPER napsané DÍK!!!!!!!!!!!!!!A teď k BOBIKOVI!!!!!!!Žádnou chybu si neudělal. Prostě máš FSX, tak ho máš a neřeš to.
Proč já preferuju FS9 oproti Xku. Já jsem hodně na plynulost. A tu mi jednoduše FSX nedá. FS9 s nákladem addonů nejen že vypadá luxusně, ale i s addony na tvé sestavě by taky plynule fungoval.
FSX zdaleka do dneška nemá tolik addonů, co FS9. A co hlavně - nemá pro mne ty podstatné.

(PMDG737)
Pokud bys ale chtěl přejít na FS9, neviděl bych v tom problém
Joystick - jak už ti napsali kluci - je to NUTNOST. Bez toho opravdu nelze. Pokud budeš chtít se něco dozvědět, jak na FS9 zcela obecně, můžeš číst mé články na FLYMAG magazínu, které budou vycházet postupně cca co měsíc až dva.
http://flymag.cz/article_list.php?p=1&c=42Za sebe, kdybych
já si kupoval JOY, volil bych asi tento:
http://www.alza.cz/saitek-cyborg-x-d138590.htma to víceméně z důvodů umístění ovládání plynu. Nicméně, to, co ti doporučili kluci je dnes všeobecně uznávaná volba. Ono celkem jakýkoliv
SAITEK nejspíš bude OK. Důležité je, ať má páčku na plyny, dobře umístěné ovládání vyvažování a nějaký čudl na rozhlížení dokola. Ostatní není podstané.
Teď ke hře. Já jsem tady měl svého času takovou školičku, která byla PRÁVĚ cílená na lidi jako ty.
Vycházím z předpokladu, že ten kdo chce hrát FS = chce si hrát na pilota. Proto jsme stvořil několik lekcí základů, jak se éro chová a jak s ním zacházet, právě proto, aby jsi pak mohl vychutnat vše, co FS nabízí.
Takže to uděláme tak. Já to někde pohledám, něco poopravím, a hodím sem. V kuse s tím, že dotazy budu odpovídat a cypárny bez milosti mazat. (jen škoda, že jste mi nikdo nemopohl s LKMT virtual - vše už mohlo být a články na FLYMAG mohli patřit nám)

škoda.
Bobika - já bych potřeboval vědět, co vlastně chceš. Nebo jaká je tvoje představa. Ono ty mise - zvlášť u nás skalních simerů, nejsou zrovna preferované. Spíš většina tíhne buť k dopravnímu létání a to buť sám si, s umělým řízením letového provozu (ATC), nebo na profisítích VATSIM, IVAO, nebo jen s námi pro zábavu.
Nebo pak kluci preferujou lítání s malýma letadlama VFR a na to jsou odbornííky spíš
BUMPER, PPT a jiní. Já jsem spíš přez tu dopravu. Nicméně....ať už tak nebo tak
Nejlíp je - a je to Xx ověřené, začít od píky. A to je, naučit se s malou CESSNOU, buť podle školy ve FS, nebo sám si, za pomocí známých a kamarádů. Jde totiž o to, aby sis fakt mohl užívat, aby jsi pochopil princip, jak to funguje. Jakmile to pochopíš, pak už můžeš lítat jak mise, tak malé letadla, nebo pokračovat v tlačení do hlavy dopraváků. Samozřejmě není to jediná cesta. Ale tahle ti umožní se dobře orientovat v problematice a hlavně UŽÍVAT SI PLNÝMI doušky simu.
Jinak na forum jsem dával několik článků k FSce, tak je zkoukni, jestli by ti k něčemu byli.
viewtopic.php?f=12&t=454viewtopic.php?f=12&t=451Tak dej vědět, jestli máš zájem o ten můj manuál. Tím bych asi na tvém místě začal. Cessnou, na libovolném letišti. Vyzkoušet jednotlivé manévry, zjisti jak to funguje, jaké tam jsou přístroje, co z nich vyčtu a pak bych pokračoval dál.........PTEJ SE!!!!!!!!!!!

K dalším letadlům, počasí, doplńky atd.