Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011, 04:40 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
Ví někdo trochu více, než já, o tomhle? Podle všeho to automaticky nahodí objekty na ortofoto. Prozatím je to prej beta s jednou texturou, ale prej to časem vylepší, pro jednotlivé druhy objektů. Co si budem povídat, klikání autogenu je o zdraví a ČR nebudu mít do konce života.:-D

http://forums.x-plane.org/index.php?showtopic=49361

Protože nějaké data pro ČR jsou ke stažení, tak mě docela zajímá, jak to bude vypadat. Zatím asi nicmoc, ale časem...

Obrázek

Obrázek

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011, 15:25 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Pokud by to fungovalo a generovalo to vice druhu baracku, tak je to k nezaplaceni :!: Zatim to podle screenu umi jeden druh baraku, ale i tak to nevypada spatne, navic je paradni, ze to na tom ortu sedi uplne presne, parada. Rucni klikani baracku pro celou CR je nesmysl, at uz pro FS, tak pro XPL. To jde vyuzit na mistni pokryti, treba kolem letist, ale predstava, ze nekdo naklika kompletne a detailne celou CR je hloupost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011, 19:17 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
bumper píše:
Pokud by to fungovalo a generovalo to vice druhu baracku, tak je to k nezaplaceni :!: Zatim to podle screenu umi jeden druh baraku, ale i tak to nevypada spatne, navic je paradni, ze to na tom ortu sedi uplne presne, parada. Rucni klikani baracku pro celou CR je nesmysl, at uz pro FS, tak pro XPL. To jde vyuzit na mistni pokryti, treba kolem letist, ale predstava, ze nekdo naklika kompletne a detailne celou CR je hloupost.



přesně tak, jestli dodělá textury pro jednotlivé druhy objektů, tak to bude dost dobré!

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 26 úno 2011, 20:00 
Offline
Amatér
Amatér

Registrován: 24 pro 2010, 00:23
Příspěvky: 10
Bydliště: LZRU
http://osm2xp.com/ dneska som to trosku potestoval dal som vygenerovat Mistek je to fakt bomba ale hustota domcekov musi byt nastavena trosku viac nez default aby to stalo za to ... budovy sedia na 90% a halvna vec ze to generuje viac verzii domov viac screen

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 27 úno 2011, 00:54 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
A ted se vzijte do pocitu klikacu baracku do FS ( az doted i X-Plane ), tam se ten autogen klika rucne uz roky a nikdy se to kompletne nedoklika :) protoze to by musel klikat leda pacient Chocholouska. Tohle generovany je fakt mazec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 27 úno 2011, 22:43 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Tak jsem to otestoval a nelibi se mi to, schazi spousta dat, mozna v zahranici to maji presnejsi, u nas vesnice skoro zadny, jen velkomesta a jeste se mi to bije s puvodnim VFR CR Projektem, takze bud tam neni jedno, nebo druhe. Dohromady se mi to nepodarilo rozchodit. Stejne je asi nejlepsi ciste orto + les + silnice a reky. Ty baraky jsou divny tak jako tak a pri kvalite orta v X-Plane staci nalitnout trosku vys a uz tam zadny baracky nepotrebuju, je to cisty, vystinovany a vypada to paradne ( rekl bych dokonce realneji, nez kdyz se na to naklikaj bednicky ). V Brne to vygenerovalo i vystaviste, ale je to takove, jak bych to... nevim :)

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 28 úno 2011, 11:36 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
Mno, je to trošku osáhlejší na správnou funkci. U stávajících objektů (letiště, VFR objekty ..)je třeba provést exclude. Prioritně to zařadit dolů pod scenerky. A v tom, že nejsou malebné české vesničky bych problém neviděl, pořád lepší kliknout ručně vesnici, než 60. tisícové město. Navíc to bude mít takhle něco do sebe. Asi vývoj půjde ještě dále, takže se to časem dopiluje.

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 28 úno 2011, 15:06 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Casem mozna, ale zatim to ma k idealu a necemu peknemu docela daleko, navic me nejde o to, ze to prevalcuje baracky a hangray ve stavajicich scenerkach, ale ze s tim nefunguji silnice a les z VFR projektu CR, nebo nevim jak to nastavit. Testoval jsem vsechny mozny priority a dohromady to nerozjedu, bud tam mam tenhle autogen budov a neni tam el. vedeni, les, silnice, nebo naopak. Fascinuje me na tom pouze ta automatika vygenerovani dat, to je opravdu pecka s prihlednutim k tomu, ze drive se to klikalo pomalu po jednom domecku. Tak jak to ale zatim vypada me to nevyhovuje a daleko krasnejsi je ta krajina bez tech boud, nemuzu si pomoct :) Hodne dela taky to, ze mezi budovama neni zadny stromecek, pusobi to proste divne. Defaultni autogen X-Plane 9 je proti tomu absolutni perla, co se tyce pestrosti objektu, jenže to zase na orto nesedi :( Uvidime jak se to bude dal vylepsovat. Me zatim daleko vic stve, ze se vyvoj VFR projektu CR defakto zastvil a pul republiky mam krasny, vcetne vody, lesu, silnic atd. a pulku nedodelanou :( Kdyby se dodelal kompletne ten zaklad, tak uz me snad ani zadny baracky fakt nezajimaji. Problem je v tom, ze Artoo na to nema vubec cas a ten konvert a usazeni dat je bohuzel pouze na nem. Navic blizici se vydani X-Plane 10 asi do prace na stavajicim projektu taky moc nepopohani, protoze se muze stat, ze po vydani X-Plane 10 se to bude muset uplne vsechno predelat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 28 úno 2011, 18:17 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 29 lis 2008, 10:53
Příspěvky: 435
Bydliště: OSTRAVA !!! Havířov
Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Čau, já jen doplním (v návaznosti na flightsim) že mi v poslední době Xplane strašně padal. Nahodil jsem včera WIN7 64 bit a kupodivu problém vyřešen.

Já to už mám tedy funkční jak s CRLesy tak CRSilnice. Včera jsem dával nějaké lety z LKMT -> LKHN a pak LKBE->LKLT a řeknu vám že masakr. TAk suprovně jsem si dlouho nezalítal. Zvláště ten druhý segment jak se z benešova napojuji na dálnici a v dálce Praha, budovy, skladu jsou taky vygenerované , no prostě paráda. Bohužel jsem nedělal žádné screeny zkusím dnes napravit.

EDIT: co se týká těch priorit scenerek něco k tomu tady : http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=400785&lan=0&style=2

Mě funguje když dám ten autogen do customscenery pod číslo 8-CR_autogen

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 28 úno 2011, 18:37 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
No, takže u mě to vypadá po editaci podle toho, co jsem napsal takhle:

Petřvald

Obrázek


To je to, co jsem naklikal já, opět v pohodě:

Obrázek

Dětmarovice:

Obrázek

říkám, chce si s tím pohrát, možná ještě upravím textury, aby byly takové češtější. Momentálně ještě musím dodělat nějaké věci na Kraťasovi, takže pak budu pokračovat na tomhle.

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 01 bře 2011, 19:57 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
Mno, podle toho, co jsme četl není problém si to upravit k obrazu svému.:)

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 05 bře 2011, 17:09 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Sypu si popel na hlavu Obrázek za to co jsem psal, dneska jsem to rozchodil vcetne lesu, silnic a vseho ostatniho z VFR CR projektu a je to parada ;) . Brno je paradni a okoli taky, dal jsem zatim nedolitnul, jen jsem to chtel v rychlosti testnout a mam radost, ze uz to funguje tak jak ma a vypada to supr.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 05 bře 2011, 18:31 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
Jsem to říkal, že jediná podstatnou výhradu mám k texturám, které chce domestikovat.

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 05 bře 2011, 20:36 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 29 lis 2008, 10:53
Příspěvky: 435
Bydliště: OSTRAVA !!! Havířov
Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Vyhlasil bych OSM2XPL jako addon roku !!!

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 05 bře 2011, 22:44 
Offline
Admin

Registrován: 30 kvě 2011, 08:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: FR 738, 29A
Spotting: localhost
Stroj: jatra
tak vyhlas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OSMtoXP
PříspěvekNapsal: 06 bře 2011, 15:35 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Robert (peetrs) píše:
Vyhlasil bych OSM2XPL jako addon roku !!!

Souhlas, vcera jsem opet polital, tentokrat jsem se nebal nastaveni a dal vsechno na max a uprimne z toho seru maggi v kostkach :) slusne se ten pocit vyjadrit neda. Ted uz jen kdyby dotahl do konce Artoo ty reky pro Moravu, dodelat ty chybejici kousky lesu a nema to chybu. Jeste k tem " deravym datum " kde jedna vesnicka je a druha ne, napada me jedna vec, ze to xWing bral z nejakych vetsich globalnich dat ( neco podobneho, jako je puvodni les pro celou Evropu, taky tam pro CR schazelo hodne detailnejsich dat ) Mozna tedy specialne pro CR existuji presnejsi data a pokud ano, byla by to jednoduse pecka. Uprimnou soustrast vsem, kdo roky klikaji domecky, silnice a stromky do FS a pokud neumreli, klikaji je dodnes... amen :chuj: :lol: :D

( obrazky jsou kombinace autogenu budov z OSM, VFR projektu CR pro X-Plane, konvertnutych VFR objektu Brna pro FS9 a okoli scenerky Medlanky pro X-Plane 9 )

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

cron