Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 07 říj 2010, 14:30 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
Dávám odkaz na aktuální sestavy PC pro ty, co uvažují o koupi, nebo upgrade.
Dávám to celé, jako odkaz, jelikož celkem ve všem podstatném mám stejný názor.

http://extrahardware.cnews.cz/doporucen ... 0?page=0,1

Jen krátce koment ke specifikaci se zaměřením pro simulátory
Kdo chce výkonný stroj, pak - INTEL - dávat přednost před počtem jader výpočetnímu výkonu procesoru a frekvenci.
i5 760 je myslím skvělá volba, ale nebál bych se ani řady i5 6XX (pozor na integrované grafické jádro!!!!! v některých případech to zpomaluje, takže frekvence 3.33 nemusí nutně znamenat vyšší výkon, než u zmíněmého i5 760 na frekv 2.8)

Slušný výkon za nižší prachy vám dá AMD 955 / 965. Pokud chcete ještě víc šetřit a vyjdete s FS9 pak je možnost levného výkonného AMD 555 / 265 a k tomu samozřejmě vyjde levněji i deska.

Karty taktéž jak jsou napsané: Nvidie 460 GTX levněji pak ATI 5770. POZOR ATI vydává příští měsíc novou řadu karet!!!!!!!!!!!

Nešetřete na zdroji!! Berte jen kvalitu!!!! Za rozumnou cenu, doporučuji zmíněný SEASONIC. K tomu prostornou skříň a dva ventiulátory!!!!!!

edit: pro ty z vás, kteří jste ochotni platit za každé procento výkonu, pak doporučuji separátní HD pro FSku a nezapomeňte na existenci SSD disků a VELOCIRAPTORU od WD!!!!!!!!!!!!!

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 13 říj 2010, 16:02 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
EASY píše:
Buperovu sestavu uvádím zde ještě celou, bez systému (Buperovi snad nebude vadit).
Sestavu bych zařadil do kategorie lepší standart.
Cooler Master Elite 335 černá..............................819,-
Gigabyte GA-P55A-UD3 (rev.1.0).......................2 846,-
Gigabyte GTX460 1GB DDR5 GV-N460OC-1GI........5 195,-
Intel Core i5-750 BOX......................................4 481,-
Kabel 230V 1.5m napájecí černý............................42,-
Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz.....................2 078,-
Samsung SH-S223C černá, OEM.......................... 465,-
Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ..............1 524,-
Seasonic SS-500ET-F3 500W Bronze OEM 1...........1 335,-
Sestavení nového počítače na objednávku...............890,-
Cena celkem za množství..................................19 685,-


Jen se vratim k tehle sestave, ac se to primo FSX a vykonu PC netyka ( defakto vubec ) precijen chci ze zkusenosti upozornit, ze DVD mechanika od Samsungu stoji za starou belu a NEDOPORUCUJU ! Je to komponenta u ktere jsem pri nakupu vubec nepremyslel a hodil tam nejlevnejsi znackovou OEM. Bohuzel problem nastal u cteni DL DVD, hlavne lisovane originalky.
Dneska jsme byl mechaniku reklamovat, protoze jsem diky chybe reklamoval tyden pred tim DVD medium jednoho dost draheho softu co jsme koupil a reklamacka mi nebyla uznana. Manik mi teda dneska otestoval tri tyhle DVD mechaniky od Samsungu a trochu solidne ( ac i tak blbe ) cetla jedina z nich a to az kdyz se do ni dal posledni FW, takze jsem si misto ni vzal tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... U09J1XSVJU a zatim cte i to, co mi drive neprechroustal ani relativne spickovej Pincek a Samsung uz vubec ne. Je to teda " drobnost " ale usetri to pak cloveku hodne litani a otravovani s reklamacema a nemoznosti instalace softu z nekterych medii.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 18 říj 2010, 23:44 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
mekněte, co chystí INTEL
http://www.ddworld.cz/aktuality/proceso ... ovani.html
to vypadá zas na nějaký, aspoń dílčí posun vpřed. Se mi líbí i5-2500 za 180 ojro na 3.3ghz s turbem na 3.7. Jak to časem slevní...hmmm...to vypadá zajímavě.

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 04 lis 2010, 14:53 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
dnes uveřejnili na SH sravnávací test procesorů. (i když, jak už tradičně se porovnávalo jak to porovnatelné, tak, tak Ferari s Fabií - Intel i 970 za 19 000 a nejdražší Phenom za 5500kč).
Každý si určitě vyloží a přeloží test podle svého. ;)
http://www.svethardware.cz/art_doc-15CC ... E88DB.html

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 22 lis 2010, 16:11 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
X-Bitlabs má podle mě jedny z vůbec nejlepších testů. Teď tam srovnávají procesory v různých třídách.
Asi pro nás nejzajímavější bude určitě toto
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... tream.html
komu se to nechce pročítat - pak vítězem jsou
Intel Core i5-750 a
AMD Phenom II X4 970

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 22 lis 2010, 16:26 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Pro pripadne zajemce jen doplnim, ze ten Intel uz se delsi dobu neprodava a misto nej je http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30982Z3ZHQ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 28 led 2011, 17:56 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
chci jen upozornit na nové CPU INTEL CORE i5 2XXX. Nevím, jak pohnou s FSX, ale výkon a cena mi přijdou hooodně zajímavé.
Test zkukněte tu http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... -2300.html
nabídku zde: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 00830984YJ
Nemám to moc zmáklé, ale tak z volejej, kdybych teď do něčeho šel tak tenhle by se mi líbíl:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0984YJ12YD

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 28 led 2011, 18:50 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Me u toho nesedi ta integrovana grafika, ale je to vylozene " muj pocit " asi uplna hloupost :) I kdyz zase se to muze hodne hodit, pokud odejde hlavni grafarna, ze v dobe " opravy " se to PC muze dal vyuzivat aspon na kancl a video.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 28 led 2011, 19:33 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
tak to mi celkem mluvíš z duše, ale dival jsem se na ty testy a ty vůbev nevypadají špatně. Celkem jsem bez jakéhokoliv racionálního důvodu taky předpojatý vůči integrovaným grafikám, ale z rozumem to asi nemá (tedy v mém případě) co do činění :mrgreen:

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 04 pro 2011, 17:27 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
Kuci mám tu pár dotazů na sestavy pro FSku.
Kdo má nějaký návrh, nebo nápad..přidejte se.
Moje dnešní řešení je :
CPU: Intel Core i5 2500K
Základní deska : něco jak toto : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... rev.1.0%29
čili s podoprou paměti 1600
RAM 2X 4GB 1600 Cl9
Grafika: Nvidia GTX 570
Disky - jeden velký na data a aplikace, druhý na FSku - buť Velociraptor, nebo SSD

Kdo chce šetřit...tak bych dal méně disků, o něco skromnější grafiku, ale ten základ bych zachoval.

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PC pro FS
PříspěvekNapsal: 04 pro 2011, 17:58 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 29 lis 2008, 10:53
Příspěvky: 435
Bydliště: OSTRAVA !!! Havířov
Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Já jen dodám něco ke grafice. Mám Radeon HD6970. Přednost je v tom že to má 2G DDR5, čili připraveno na detailni ortofota a let nad nimi. Mimo to karta nabízí tzv Eyefinity - což je možnost připojení 3 monitoru. Mám to odzkoušeno a až nechci mít nic jiného. Létat na 3 monitorech současně je perfektni. Samozřejmě to sníží FPS ale i tak, lítám Xplane a mám v krizových situacích (hodně mraků, hodně budov, hodně aut) spadlé FPS něde kolem 25 ale vyrovnává to ten když se dívam do stran.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

cron