Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 25 led 2011, 23:53 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
no počasi v FSX nevim, ale ve FS9 s tím není problém. Ani jsem nikde nečetl, že by byl. Takže bych hádal chybu někde u tebe.
Jinak VOR to VOR už fakt ne. (tučka a tak) Buť GPS (v defaultu) a nebo, ten lepší případ zadáváním tras a WAYPOINTů do FMC. Ty waypointy ale nejsou žádné radary, jsou to prostě body. Ty jsou natáhnuté ve FMC, nebo GPS a éro je schopně podle toho letět. Co se týče FSky je celkem fuck, jestli použiješ ten který systém. Pokud to používáš jen ke směrové navigaci a máš jen defaultní éra, klidně leť podle GPS a trasu plánuj jako IFR. FSka ti to vygeneruje. Pak letíš v GPS modu celou cestu. V reale by to nebyl GPS mod, (i když neznam typy modu na ruznych erech , tak nakonec proč ne, třeba i ATRko čsa měli GPSku) ale třeba LNAV. Laterární navigace.
Jinak problem téhle navigace je na dlouho, jak to funguje. Ber to tak, že jsou to pevné body, na které umí éro letět a zobrazit je na dispeji kde jsou. (musel by jsi něco vědět o laserových gyroskopech, akcelerometrech IRS a dalším vybavení éra atd).

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 26 led 2011, 14:42 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
to DKR
ty prej jsi letěl teď ten poslední let na FSX. Jestli je to tak, mám prosbu.
Napiš zde prosím, jakým způsobem se připojuješ. Kluci s tím mají problém a já FSX nevlastním Díky moc

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 26 led 2011, 16:15 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 13:34
Příspěvky: 1778
Bydliště: Orlová
Spotting: Balkon u mně doma.:) Hlavně na ULLka.
Stroj: Lancair Legacy 2000
Zas z druhé strany, VOR to VOR se dá lítat naprosto s jakoukoli mašinou, která má na to budíky. Prakticky všecko od Pipera až po Bulíka. Jenom to chce mapy.

_________________

Letu ZDAR!

Obrázek

[b][color=#0040FF]Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 31 bře 2011, 21:23 
Offline
Amatér
Amatér

Registrován: 03 led 2010, 14:33
Příspěvky: 98
Spotting: LKMT
Zdarec všem,
opět žádám rady:
1) Sekaní pozadí z virtual cocpit (MB. Asus s AM3 M4A79XTD Evo, CPU: AMD Phenom II X4 945, DIMM DDR3 2x2GB 1333MHz, VGA ATI Sapphire HD 5850 1GB DDR5,OS WIN 7 64-bit)
2) Nějaký odkaz odkud se dají stahovat addony letadel do FSX?
3) Instalace addonu do FSX?
4) Má tu někdo zkušenost s crossfire u atin? Jak to funguje a platí to samé pravidlo jako pro ramky, tedy stejna grafika ke stejne grafice?

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 31 bře 2011, 21:56 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
přihlas se na AVSIM, tam sou tuny addonů
http://www.avsim.com/
http://www.avsim.com/
jako jak seká, když se načítají data, tak je to v disku, což je FS tak víceméně normální a nic moc se s tím nenaděláš, ve virt copitu, pokud tam není žádná extra scenérka, nebo mraky čičo, tak prostě PC nestihá. Řešit u téhle sestavy, jestli je to grafika, nebo procesor je blbost. Jedno z toho, nebo vše dokupy. FS není zas až tak dobrý SW, nebo přesněji není dobře optimalizovaný - pokud to vůbec jde.
Jediná rychlá rada, co můžeš udělat ke zlepšení výkonu PC je:
- vypnout nepotřebné služby
- vyčitit disk od pičovin, kere stejně nepoužíváš
- odstranit dočastné soubory atd
- udělat defragmentaci nějakým slušný defragmentačním programem. (třeba měsíční zkušební verzí oodefrag)

přímo u FS pak
- snížit náročnot - čili ubrat detajly
- omezit fps

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 06 dub 2011, 10:02 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 01 pro 2008, 11:38
Příspěvky: 428
EASY píše:
přímo u FS pak
- snížit náročnot - čili ubrat detajly


... s tímto bych až tak zase subjektívně nesouhlasil, bo ...
zkoušel jsem FSX SP1, SP2 + Acceleration a po různých laboracích se mi jeví daleko lepší právě naopak, dát nastavení na full. Jen traffic (lodě, autíčka co nejmíň nebo vůbec a air traffic redukovaně) vypnout.
Každopádně mi to chodilo lépe, než když jsem nastavení ubral. Syn to tak samo zkoušel na notebooku a výsledek ten sám.
Nejvíce v FSX žerou různé free scenerky jako např. LKPR, kterou bych třeba do FSX vůbec nedoporučoval. Třeba velice propracovaná Madeira pro FSX jede daleko lépe ( i když i ta docela ubere ). S plným nastavením a třeba i s UTE Evropa to docela šlo, i když nemám nějak maximálně výkoné PC zrovna na FSX.

_________________
OK-CYP

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 06 dub 2011, 14:16 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Já jsme si nastavil grafiku podle návodu u dema ORBX scenerie a od té doby jsem na to nešahal. Mají to otestované a funguje to ( aspoň na mojí sestavě ). Když jsme si to nastavoval podle logiky, toto asi bude žrát, tohle uberu, tohle nechám, tak jsem se plácal někde kolem 30 FPS. Testl jsme i nastavení a pročetl úplně zbytečné a sáhodlouhé návody na ruční úpravy cfg a výsledek na nic. Po nastavení podle návodu u toho dema, který mají doporučený pro jejich scenerie, jsme pak měl nad jejich scenerkou až 150 FPS, čemuž jsme po prvním spuštění nechtěl ani věřit. Hodně taky záleží na nastavení ovladačů grafické karty a verze ovladačů samotných. Kdyby si to chtěl někdo otestovat, tak si stáhněte to demo, mají u toho pěkné pdfko, i s návodem, jak FSX nastavit, podle toho jakou máte sestavu. Navíc i to demo stojí rozhodně za to prolítnout, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou. Už jsem to tady psal sice asi několikrát, ale ten dotaz se opakuje pořád dokola. http://fullterrain.com/product_demos.html ( Pacific Northwest demo ). Všeobecně má ale FSX tak zmršenej engin, že si nastavíte sim na jednom letišti, přeletíte jinam a máte FPS zase v kýblu. Komplexně to snad ani nastavit nejde, takže já volil variantu, že když už si to FSXko někdy vůbec pustím ( moc důvodů k tomu nemám ) tak si polítám nad tou scenerkou od ORBX. Pokud bych to používal jako hlavní sim a hodlal v tom lítat trochu víc a po celém světě, tak bych si to z toho asi hodil ;) Naštěstí tuhle microsoftí kůru nemůsím podstupovat a šetřím si tak své zdraví :) Jsem ale hodně zvědav, jak se jim podaří poladit nastávající Microsoft Flight http://www.microsoft.com/games/flight/ , jestli to bude konečně doladěný a létatelný FSX, nebo jen další polopaskvil, uvidíme.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 27 črc 2011, 09:31 
Offline
Amatér
Amatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27 črc 2011, 09:26
Příspěvky: 47
Stroj: iFly 738
Já jsem jeden manuál jak létat s Boeingem 737-800 v FSX napsal, snad bude k užitku.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 27 črc 2011, 17:04 
Offline
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 09:32
Příspěvky: 3161
Spotting: LOWS - terasa
Stroj: B-737NG
Tak za prvé tě u nás vítám :) :) ;) a za další....sice jsem to nepročetl, ani se teď k tomu nedostanu, ale chci ti jen napsat...ŽE PERFEKTNÍ PRÁCE A DÍK ZA TO, ŽE JSI TO DAL ZROVNA K NÁM!!!!.....až to prolouskám, tak bych to pak s tvým dovolením hodil do návodů a manuálů nahoře.

_________________
FLY HIGH
FLY EASY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 29 srp 2011, 19:01 
Offline
Amatér
Amatér

Registrován: 03 led 2010, 14:33
Příspěvky: 98
Spotting: LKMT
EASY píše:
Tak za prvé tě u nás vítám :) :) ;) a za další....sice jsem to nepročetl, ani se teď k tomu nedostanu, ale chci ti jen napsat...ŽE PERFEKTNÍ PRÁCE A DÍK ZA TO, ŽE JSI TO DAL ZROVNA K NÁM!!!!.....až to prolouskám, tak bych to pak s tvým dovolením hodil do návodů a manuálů nahoře.


Hele nemohl by s Ty nebo někdo udělat to same pro B747-400 FSX? Vím, že jsem nenáročný ale, nebo pokud je někde nějaký už napsaný tak odkaz dík Bobika


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 29 srp 2011, 19:18 
Offline
Amatér
Amatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27 črc 2011, 09:26
Příspěvky: 47
Stroj: iFly 738
Výhledově jo, ale 747 se liší jen v checklistech, panelu autopilota a pár detajlech.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 05 lis 2011, 13:24 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 19 lis 2008, 15:29
Příspěvky: 779
Bydliště: Na Mjesicu :)
Čuste chlapi,
nevěděl jsem kam s tim, ale doufám, že jsem to sem hodil dobře...

Mám černošského kámoše (nigerijce) žijícího v Praze, co se hodně zajímá o letectví, ale jelikož mluví anglicky a češtině zatim moc nerozumí, tak se mě ptal, jestli je nějaká možnost sehnat v Praze anglickou verzi FS X. Nevim si s tim rady, tak poraďte pls... Přikládám originál jeho dotazu (psal mi na facebooku):

Citace:
Roland Pounah
Hello Radim, Please do you know where in Prague i can buy an english version software of Flight Simulator X? I bought the Profilght simulator and i cannot install it properly or i think the software is not complete or may be my card for games is not so good. But i need to get one A.S.A.P. Thanks. R


Díky za rady ;)

_________________
Trpajzlik (Radim T.)
------------------------------------------------------------
http://www.lkmtspotter.eu
https://www.flickr.com/photos/136599155@N06/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 05 lis 2011, 13:47 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 29 lis 2008, 10:53
Příspěvky: 435
Bydliště: OSTRAVA !!! Havířov
Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Tak já měl za to že všechny verze FSX jsou v originále jen v Angličtině. Já to teda tak mám. Čeština se tam snad dohrává nějak pokoutně...

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 05 lis 2011, 15:19 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008, 13:23
Příspěvky: 1645
Jo, jediný rozdíl v dostupných verzích co se dají koupit v ČR je český manuál ( na čelní straně obalu je červený proužek s nápisem " hra v angličtině, český manuál " ) ten manuál je ale tak chudej, že je vlastně úplně jedno v jakém jazyce je, maximálně mu ty dva listy, nebo kolik ten hutný manuál dohromady má může posloužit k proklépání pár českých slovíček :) Sim jako takový je komplet anglicky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 18 lis 2011, 08:34 
Offline
Admin

Registrován: 30 kvě 2011, 08:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: FR 738, 29A
Spotting: localhost
Stroj: jatra
Mezi vybaveni spravneho virtualpajlota patri jiste i tento OVO-4 Home Flight Simulator. No neni to skvele? Je to skvele! A vy nevahejte a kupujte jen za pouhych £35,995!! A jako bonus k tomu dostanete doruceni zdarma! Pokud si objednate do 5ti minut od zverejneni teto nabidky a nahajete video, dostanete dalsi bonus = vratime vam €50*! Objednavejte ihned!
* pri nahrani videa s vasim xichtem a nasim simem

http://www.firebox.com/product/4839/OVO ... -Simulator


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na FSX
PříspěvekNapsal: 18 lis 2011, 16:26 
Offline
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: 29 lis 2008, 10:53
Příspěvky: 435
Bydliště: OSTRAVA !!! Havířov
Spotting: Krakow, Madeira
Stroj: c172
Je ta cena s DPH ? Bo jinak to nekupuji.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

cron